✔İlk adım olarak, bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurmalı ve solunum hastalığnızı teşhis ettirmeniz gerektir.
✔Test sonuçlarına göre bir rapor hazırlanır.
✔Bu taşınabilir oksijen konsantratörü rapor ile bağlı olduğunuz ildeki SGK'nın Zimmetli Cihazlar Bölümüne başvurmanız gerekir.
✔Eğer SGK, gerekli taşıınabilir oksijen konsantratörünü temin edemiyorsa,taşınabilir oksijen konsantratörünün bir kısmını karşılar ve bunun için bir zimmet dosyası verir.
✔Zimmet dosyası ile bizimle iletişime geçerek oksijen konsantratörü talebinizi iletebilirsiniz.
✔Önemli bir detay, SGK tarafından onaylanan cihaz türüne göre sadece o taşınabilir oksijen konsantratörü tercih edilebilir. Süreç şu şekilde devam eder:
✔Taşınabilir oksijen konsantratörü satın almak istediğiniz firmaya ödemenizi yapmalısınız
✔Seçtiğiniz firma, SGK tarafından verilen dosyayı gerekli düzenlemeleri yaparak size teslim eder. Bu dosyayı SGK kurumunuza teslim edersiniz ve taşınabilir oksijen konsantratörü geri ödemesi SGK tarafından banka hesabınıza yapılır.
✔Unutmayın ki zimmet ile alınan cihazlar SGK'nın mülkiyetine geçer ve sadece geçici süre kullanım için size zimmetlenir. Bu nedenle, yüksek fiyatlı taşınabilir oksijen konsantratörlerinde hastalar zimmet ödeneğinden faydalanmak istemeyebilirler.
MSC Sağlık Medikal olarak, sizlere 7/24 destek vermekten mutluluk duyarız.Taşınabilir oksijen konsantratörü SGK geri ödemenizi doğru ve hatasız bir şekilde alabilmek ve daha fazla ayrıntılı bilgi için bizi 7/24 ulaşabileceğiniz 444 0 989 numaralı telefonla arayabilirsiniz
TIKLA ARA
Taşınabilir oksijen konsantratörü ve ev tipi oksijen konsantratörü iki farklı amaca hizmet eden farklı ürünlerdir.Taşınabilir oksijen konsantratörü dışarıda belirli bi süre kullanmak için tasarlanmışken ev tipi oksijen konsantratörü uzun süreli kulanım için tasarlanmıştır.
Taşınabilir oksijen konsantratörleri küçük, hafif ve kolayca taşınabilirken, ev tipi modeller daha büyük ve ağırdır.
Taşınabilir konsantratörler genellikle omuz askısı veya çanta içinde taşınabilirler.
Ev tipi konsantratörler genellikle tekerlekli ve sabit bir konumda bulunur.
Her iki tür konsantratör de benzer oksijen çıkışı seçenekleri sunar, ancak bu çıkış miktarı taşınabilir oksijen konsantaröründe ev tipine nazaran 5'te 1'i en fazla 5'te 2'si olabilir.
Ev tipi konsantratörler, elektrik prizine bağlıdır.
Taşınabilir oksijen konsantratörleri, pil gücünden priz şarjına ve araç şarjına kadar çeşitli güç seçenekleri sunar.
Ev tipi oksijen konsantratörleri genellikle daha uygun fiyatlıdır, taşınabilir oksijen konsantratöü modelleri ise daha pahalı olabilir.
Oksijen konsantratörü kullanan insanların dışarı çıkmaya ihtiyaçları vardır. Fakat taşınabilir oksijen konsantratörü ev tipi oksijen konsantratörleri kadar hava akışı sağlayamaz ,bu nedenle seyahat etme ihtiyacını karşılarken taşınabilir oksijen konsantratörünün hastaya uygun olup olmadığnı anlamak için 10 dakikalık bi
teste tabi tutulması gerekir.Aksi halde taşınabilir oksijen konsantratörü kullanmasına rağmen çok ciddi sıkıntılar yaşayabilir ya da tedavi sürecini yavaşlatabilir. Bizi hemen arayın ve taşınabilir oksijen konsantratörünün size uygun olup olmadğnı 10 dakika gibi kısa bi sürede test edelim
Kullanım Süresi: Oksijen tüpleri genellikle kısa süreli kullanımlar için tasarlanmıştır. Tüpün boyutuna ve basınca bağlı olarak, kullanım süresi değişebilir, ancak genellikle günlerle sınırlıdır.
Oksijen Temini: Oksijen tüpleri, basınçlı bir şekilde doldurulan oksijeni içerir ve kullanıcıya bu oksijeni doğrudan sağlar. Tüp içindeki oksijen basınca göre düşer ve kullanım süresi tüpün boyutu ve içindeki oksijen miktarına bağlı olarak değişir.
Dolum veya Değişim: Oksijen tüpleri boşaldığında veya kullanım süreleri sona erdiğinde, tüpün dolumu veya değişimi için bir medikal sağlayıcıya başvurmanız gerekir. Bu nedenle, düzenli aralıklarla sağlayıcıya gitmek gerekebilir.
Ses Düzeyi: Oksijen tüpleri sessizdir ve çevresel gürültü veya rahatsızlık yaratmaz. Bu özellik, sessiz bir oksijen kaynağı arayan kişiler için avantajlı olabilir.
Kullanım Süresi: Taşınabilir oksijen konsantratörleri, oksijeni havadan çekerek kullanıcılara temin ederler. Bu nedenle kullanım süresi, oksijen tüplerine göre daha uzundur.
Oksijen Temini: Taşınabilir oksijen konsantratörleri havadaki oksijeni çeker ve içeride konsantre eder. Konsantre oksijen, kullanıcıya akış hızı ayarları ile verilir. Bu nedenle konsantratörler dolum gerekmeden sürekli olarak oksijen temin edebilirler.
Dolum veya Değişim: Taşınabilir oksijen konsantratörleri, genellikle bataryalarla çalışır ve bunları düzenli aralıklarla şarj etmek gerekir. Taşınabilir oksijen Konsantratörün kullanılabilirliğini sürdürebilmek için bataryaların dikkatle yönetilmesi gerekebilir.
Ses Düzeyi: Taşınabilir oksijen konsantratörleri, çalışma esnasında hafif bir ses üretebilir, ancak genellikle sessiz bir oksijen kaynağı olarak kabul edilir. Ses seviyesi, modelden modele ve ayarlamalara bağlı olarak değişebilir, ancak çoğu kullanıcı için rahatsızlık yaratmayacak kadar sessizdir.
Uzun süreli oksijen tedavisi gerektiren hastalar için ek oksijen cihazına ihtiyaç vardır. Medikal literatürde, taşınabilir oksijen cihazına taşınabilir oksijen konsantratörü denir. "Konsantratör" terimi İngilizce'den gelir.orjinali "concentrator", "konsantre edici" ve "yoğunlaştırıcı" anlamına gelir.
Taşınabilir oksijen cihazı veya taşınabilir oksijen konsantratörü, soluduğumuz havadaki oksijeni %90-95 oranında saf hale getiren ve soluma güçlüğü çeken hastalara yardımcı olan bir cihazdır. Halk onu "taşınabilir oksijen makinası" olarak da adlandırır.
Solunum sorunları olan hastalarda, akciğerlerde havadan oksijenin ayrıştırılması zor olabilir. Böylece vücuda giren oksijen miktarı zamanla azalacaktır. Oksijen, organların beslenmesi ve yaşam kalitesinin devamı için hayati önem taşır.
En iyi taşınabilir oksijen konsantratörü diğer seçeneklere göre daha yüksek akış hızı (2 LT) ve çeşitli çalışma modları (atım modu, sürekli akış modu ve uyku modu) ile Philips Respironics Simply Go taşınabilir oksijen konsantratörü olduğnu söyleyebiliriz
Göğüs hastalıkları uzmanı, taşınabilir oksijen konsantratörü raporunu, hastanın tıbbi ihtiyaçlarını değerlendirerek yazmaktadır. Bu rapor, hastanın oksijen tedavisi gerekliliğini belirler ve tedavi planını oluşturur. Ayrıca, cihazın kullanımı için yönergeler içerir ve hastanın yaşam kalitesini artırmak amacıyla önemli bir rol oynar.
SGK 'dan cihaz almak için öncelikle SGK 'nın zimmetli cihazlar bölümüne başvurmanız gerekir. Raporunuzda belirtilen cihazı kurumun kendi stoğundan size sağlayacaktır.Kendi stoğunda yoksa size 19388 TL destek verecektir.
- İlk adım, doktorunuzun solunum sıkıntınız için dakikada kaç litre oksijen ihtiyacınızın olduğunu belirlemesidir.
- Doktorunuz, solunum ihtiyaçlarınıza göre size uygun bir oksijen konsantratörünün reçetesini yazacaktır.
Oksijen konsantratörleri genellikle 5 litrelik ve 10 litrelik olarak iki farklı ölçüde bulunur:
- Doktorunuz, dakikada 5 litre veya daha az oksijen kullanmanızı öneriyorsa, 5 litrelik bir oksijen konsantratörü sizin için uygundur.
- Bu boyut, hafif veya orta düzeyde solunum sıkıntısı yaşayan hastalar için genellikle yeterlidir.
-Doktorunuz, dakikada 5 litreden daha fazla oksijen kullanmanızı öneriyorsa, 10 litrelik bir oksijen konsantratörüne ihtiyacınız olacaktır.
-Bu boyut, daha ciddi solunum sıkıntısı yaşayan hastalar için tasarlanmıştır ve daha yüksek oksijen akış hızları sağlayabilir.
- Reçetede belirtilen litre miktarını aşmamalısınız, çünkü aşırı oksijen kullanımı yan etkilere yol açabilir.
- Reçetede belirtilen litre miktarını kullanmalısınız eksik oksijen kullanmak da tedavinizin etkisiz olmasına neden olabilir.
- Oksijen konsantratörünün seçimi, kullanımı, cihazın bakımı, temizliği ve cihazın doğru ayarlanması hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.